Bloemenbureau Holland verhuisde dit jaar van Honselersdijk naar het hart van de bloemensector: Aalsmeer. Het promotiebureau betrok hier een etage in de FloriWorld Experience. Antea Group was nauw betrokken bij de verhuizing én de inrichting van het nieuwe onderkomen. Bouwkundig adviseur Bert Verhoofstad: “Een kwestie van staan voor het belang van de klant en grip houden op kwaliteit en kosten.”

Nederlandse sierteeltsector

Bloemenbureau Holland is al enkele decennia verantwoordelijk voor de consumentenmarketing en –promotie van de Nederlandse sierteeltsector. Om dit werk nog beter aan te sluiten op productie en handel, koos het promotiebureau ervoor om naar het hart van de bloemenveiling in Aalsmeer te verhuizen. Een kantooretage in het gebouw van de FloriWorld Experience paste bij deze ambitie.

Verhuizing en inrichting

Om de verhuizing in goede banen te leiden, werd Antea Group ingeschakeld. Al snel bleek dat er naast de verhuizing nog een vraag was. De etage, zo’n driehonderd vierkante meter, werd casco opgeleverd. Bert Verhoofstad: “In opdracht van Bloemenbureau Holland lag er toen enkele weken later een mooi, kleurrijk, ontwerp van architect Ann Das. Dit ontwerp hield wel in dat de etage technisch opnieuw ingericht moest worden: dit vroeg om allerlei aanpassingen.”

Van wanden tot luchtbehandeling

Het Bloemenbureau vroeg ons om dit project te begeleiden: van de inpassing van het ontwerp tot en met de inkoop en de uitvoering. Bert: “Om het ontwerp te realiseren moest er het nodige gebeuren. Nieuwe wanden, een upgrade van de luchtbehandelingsinstallatie, maar ook een uitbreiding van de verlichting. Uiteraard hebben we gekeken naar de Covid-richtlijnen bij de inrichting. Daarnaast is de etage zo ingedeeld dat deze in de toekomst gesplitst kan worden.”

Slim organiseren

Antea Group verzorgde de inkoop van de wanden en luchtbehandelingsinstallatie tot de verlichting. Daarna was het een kwestie van slim organiseren en plannen afstemmen. Bert: “Dit is natuurlijk een relatief eenvoudig project. Neemt niet weg dat een goed eindresultaat ook hier begon bij een goede voorbereiding. Zo hebben we een startoverleg gepland met betrokken aannemers en leveranciers om heldere afspraken te maken én voor een optimaal afgestemde, logische planning te zorgen.”

Nauwelijks meerwerk

Gedurende de looptijd van het project bleven afstemming en afspraken centraal staan en zorgden twee projectleiders van Antea Group voor de bouwbegeleiding. Bert: “Er is uiteindelijk goed samengewerkt tussen alle partijen. Ondanks Covid-19 en de nodige onzekerheden in de planning konden we dit project in november, ruim voor de deadline, opleveren. Ook mooi: we hoefden nauwelijks bij te sturen; er is gedurende het hele project vrijwel geen meerwerk geweest.”

Het was de bedoeling dat de medewerkers van het Bloemenbureau in november hun intrek zouden nemen in het kleurrijke kantoor. Bert: “Helaas hebben ze door de coronamaatregelen nog weinig kunnen genieten van hun nieuwe werkplek. Laten wij hopen dat in 2021 die mogelijkheid er wel komt.”