Ga naar hoofdinhoud
Stedelijke mobiliteit
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Stedelijke mobiliteit

Heb je vragen?

Nico Veenstra
Stel een vraag

Stedelijke mobiliteit

In het stedelijk gebied worden volop nieuwe woon- en werklocaties ontwikkeld. En al deze plannen vragen meer dan ooit om slimme én goed onderbouwde mobiliteitsoplossingen. Omdat ruimte steeds schaarser wordt, maar ook omdat mobiliteitsbehoeftes veranderen. Antea Group gidst je – aan de hand van innovatieve tools en integrale kennis - naar mobiliteitsvisies en plannen waarmee je verder kunt.

Van parkeernorm tot mobiliteitsbehoefte

Inbreidingsplannen in het stedelijk gebied brengen grote mobiliteits-uitdagingen met zich mee. Want, hoe leg je de mobiliteitspuzzel wanneer de ruimte beperkt is en hoe onderbouw je een verlaging van parkeernormen? Wat is eigenlijk de mobiliteitsbehoefte van de doelgroep waarvoor je bouwplannen ontwikkelt? En hoe ga je om met trends in de wereld van mobiliteit en hoe anticipeer je hierop? Dan is het fijn om een partner naast je te hebben die antwoord kan geven op deze én andere vragen.

Onderbouwd mobiliteitsplan

Of je nu als beleidsmaker, projectontwikkelaar of verkeerskundig specialist bij ons komt: in Antea Group tref je een adviesbureau dat je helpt om tot een goed onderbouwd mobiliteitsplan te komen - eentje die, indien nodig, ook standhoudt bij de Raad van State. Onze kracht? We hebben alle expertise in huis om de verbinding te leggen tussen mobiliteit en stedenbouw, wegontwerp en beheer, wetgeving en planologie. Wij zorgen dat deze plannen Omgevingswet-proof zijn.

Gebiedsscan: data en ervaringscijfers

Maar er is meer… Zo bieden we je met de Gebiedsscan een innovatieve tool om plannen en ideeën te onderbouwen én af te wegen op basis van ervaringscijfers en data. Zo biedt de scan uitstekende analyses van doelgroepen en hun mobiliteitsbehoefte. Ook analyseren we ruimtelijke kenmerken zoals de aanwezigheid van OV, hoogwaardige fietsroutes en de beschikbaarheid van voorzieningen. En we onderzoeken welke effecten mobiliteitsoplossingen hebben; op het plan zelf, maar ook op de omliggende wijken. Daarnaast biedt deze tool een prima basis met concrete indicatoren voor toekomstige monitoringsopgaves vanuit de Omgevingswet.

Stedelijke mobiliteit
Stedelijke mobiliteit

De mens als vertrekpunt

Goed om te weten dat we in onze oplossingen niet de auto centraal stellen. Een veilige, gezonde en prettige leefomgeving is altijd het vertrekpunt. Pas daarna passen we mobiliteit in. En op basis van analyse, data én onze specialistische mobiliteitskennis komen we tot oplossingen om samen die puzzel te leggen. Uiteraard hebben we hierin volop aandacht voor parkeernormen én nieuwe mobiliteitsconcepten zoals deelvervoer, mobiliteitshubs en meer ruimte voor de fiets.

Trackrecord

Je treft in ons een partner die in meerdere nieuwbouw-, reconstructie en transformatieplannen invulling heeft gegeven aan stedelijke mobiliteit. Bijvoorbeeld in Haarlem Zuidwest: een autoluwe woonwijk waar veel ruimte is voor de fiets en waar bewoners centraal parkeren in speciale parkeerhubs. Of het Pionier-Bolsterrein in de Haarlemmermeer: een herontwikkeld bedrijfsterrein waarvoor wij een vernieuwend mobiliteitsplan hebben ontwikkeld.

Gerelateerde diensten op het gebied van stedelijke mobiliteit:

Ook behoefte aan een sterk en goed onderbouwd mobiliteitsplan?

Neem contact met mij op.

Nico Veenstra
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie