In 2023 is Antea Group samen met Witteveen+Bos en Rho Adviseurs gestart met ondersteunende advies- en ingenieursdiensten binnen het Versnellingsteam Woningbouw van de provincie Gelderland. Na een succesvol eerste jaar heeft de provincie de samenwerking verlengd tot eind 2024. Aanvullend hebben Antea Group, Witteveen+Bos en Rho Adviseurs een samenwerkingsovereenkomst getekend om hun partnerschap te verankeren.

Tanja Lendzion, CEO van Antea Group Nederland: “Ook de woningbouwopgave vraagt om samenwerking als je werkelijk wilt versnellen. Kennis inbrengen én delen met de partners waarmee je samenwerkt is daarbij onmisbaar. Samen kom je tot echte oplossingen waarmee je van plannen geslaagde projecten maakt.”

De drie directieleden van de contractpartners, Tanja Lendzion (Antea Group), Eveline Buter (Witteveen+Bos) en Monique Lammens (Rho Adviseurs) ondertekenden dinsdag 16 januari de samenwerkingsovereenkomst op het kantoor van W+B in Utrecht.

Versnellingsteam Woningbouw

De provincie Gelderland nam het initiatief tot het Versnellingsteam Woningbouw om gemeenten te helpen bij woningbouwopgaven. Het versnellingsteam richt zich met name op grote woningbouwprojecten die niet of te langzaam van de grond komen.

Witteveen+Bos, Antea Group en Rho Adviseurs ondersteunen met een breed palet aan diensten op alle niveaus. Dat varieert van het opstellen van een visie en stedenbouwkundig plan, planologisch-juridische onderbouwing, vragen over mobiliteit en stikstof tot ondersteuning bij proces- en omgevingsmanagement.

De samenwerking met de provincie is zo ingericht dat het team na een hulpvraag meteen aan de slag kan gaan met de casus. Zonder dat hiervoor een aanbestedingsprocedure nodig is. Deze manier van organiseren draagt heel letterlijk bij aan het versnellen van de woningbouwopgave.

Eveline Buter, directeur Witteveen+Bos: "De woningbouwopgave is één van de cruciale opgaven die bepalend is voor de toekomst van Nederland. We zijn blij om binnen het versnellingsteam van de provincie Gelderland met onze kennis, expertise en capaciteit bij te kunnen dragen aan deze zeer actuele uitdaging."

Monique Lammens, directeur Rho Adviseurs: “Als stedenbouwkundig bureau kennen wij de taal en denkwijze van zowel de ontwikkelende partijen als de gemeenten. Daar waar woningbouwontwikkelingen vertragen in het planproces, kunnen wij bijdragen met onze inhoudelijke kennis en onze proceservaring. Zo zorgen wij voor het versnellen van de woningbouw. Heel prettig om in de vorm van een versnellingsteam, gezamenlijk als adviesbureaus met de provincie Gelderland, te werken aan deze mooie opgave!”