Eind januari 2023 werd in Nunspeet sportief recreatiecentrum De Wiltsangh opgeleverd, een modern complex met een zwembad, sporthal en turnhal. Hiermee is het eerste (en grootste) deel van het project Sportpark De Wiltsangh afgerond. Antea Group verzorgde de volledige inrichting van het buitenterrein. Dit nieuwe centrum beschikt over uitgebreide faciliteiten voor zowel binnen- als buitensporten, waardoor inwoners en gasten volop kunnen genieten van diverse recreatiemogelijkheden.

Uitgebreide vernieuwing van sportpark De Wiltsangh

Naast de nieuwbouw van het zwembad met sport- en turnhal, bestaat het project ook uit de vernieuwing van het omliggende sportpark. Dit omvat de aanleg van een nieuwe parkeerplaats, de gemeentelijke bijdrage aan de realisatie van kleedkamers, en de verplaatsing en renovatie van velden en de fietscrossbaan. De exploitatie van het sportpark wordt verzorgd door Sportbedrijf Nunspeet. Al deze projectdelen zijn nog volop in ontwikkeling. De parkeerplaats en de omgeving rondom het sportief recreatiecentrum zijn inmiddels voorzien van nieuwe beplanting.

Multifunctionaliteit en samenwerking

Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte is trots op het resultaat: “Naast de financiële kant is ook de multifunctionaliteit van het gebouw een succes. Binnen- en buitensporten vinden elkaar en inwoners en gasten kunnen er naar hartenlust recreëren. De goede samenwerking met alle betrokkenen die uitvoering hebben gegeven aan dit project maakt ons trots. Het is ook een compliment aan iedereen, ondanks alle prijsstijgingen, dat we binnen de begroting zijn gebleven.”

Inrichting van het buitenterrein door Antea Group

De volledige inrichting van het buitenterrein is door Antea group verzorgd, waaronder de aanleg van de parkeerplaats, realisatie rioolsysteem, aansluiting op de omgeving, de rondweg en de sportfaciliteiten. Er zijn meerdere wadi’s aangelegd voor het infiltreren van regenwater vanaf het parkeerterrein met een oppervlakte van meer dan 15.000 m². Tijdens piekbuien kan regenwater in de wadi’s opgevangen worden waarna het water langzaam wegzakt in de ondergrond. Een deel van het parkeerterrein is met waterpasserende verharding uitgevoerd, waardoor een deel van het regenwater direct kan infiltreren in de ondergrond. Bij piekbuien wordt regenwater oppervlakkig afgevoerd richting de wadi’s. Regenwater vanaf het dak van het sportcomplex wordt opgevangen in suppletietanks (retentiebekken) met een omvang van 140 m³. Dit water wordt na filtering hergebruikt als zwembadwater.

Beheersing van het grondwaterpeil

Antea Group heeft momenteel een adviserende rol voor de beheersing van het grondwaterpeil voor de Wiltsangh. Het grondwaterpeil wordt specifiek beheerst om de zwembaden en vloer van de sporthal tegen opwaartse druk te beschermen.