Luister nu de podcast Beweegbare Bruggen van Antea Group. Het waterrijke Nederland telt honderden beweegbare bruggen. Ze zijn van cruciaal belang voor de mobiliteit op het land én het water. Het maatschappelijk belang & de problematiek: Van financiële perikelen en de toename van het verkeer dat gebruik maakt van de bruggen tot aan circulariteit en hittestress, het komt allemaal aan bod.

Onder leiding van podcast-host Geert Roovers gaan diverse experts in gesprek over diverse aspecten rondom beweegbare bruggen. In totaal bestaat deze podcast uit 5 afleveringen.

Aflevering 5 - Machineveiligheid en CE-markering van beweegbare bruggen

De laatste aflevering van de podcast gaat over machineveiligheid en CE-markering van beweegbare bruggen. Mede door de vervangingsopgave is dit onderwerp ontzettend actueel voor bruggenbeheerders. Producten met een CE-markering moeten voldoen aan product specifieke Europese richtlijnen om veiligheid te waarborgen. Dat geldt ook voor (onderdelen van) beweegbare bruggen. ⚙️ Hoe zit dat?

Sander Jussen (projectingenieur kunstwerken): "Veiligheid is cruciaal als je een nieuwe brug gaat realiseren, maar zeker ook voor bestaande bruggen is het van groot belang. Het operationele concept van bestaande bruggen is namelijk de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd; daarom worden bruggen van een CE-marketing voorzien. Op die manier voldoen de bruggen aan de Europese machinerichtlijnen." 

Veiligheid, proces en techniek komen samen in CE-markering. Van uitgebreide analyses en beheersmaatregelen tot technische dossiers; Antea Group doorloopt voor – en samen met – bruggenbeheerders het CE-conformiteitstraject. Dit traject is niet ‘alleen’ gericht op papierwerk en dure oplossingen. 

Luister de podcastaflevering en kom erachter dat er praktische oplossingen mogelijk zijn om aan CE te voldoen! Spotify: 

Of luister via Apple Podcast of Google Podcast.

Ontdek meer over deze podcast