Routeplanners en navigatie-apps moeten straten met scholen gaan vermijden in hun kortste en snelste routes. Op die manier kan onnodig verkeersgevaar voor kinderen voorkomen worden, vindt de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

Smooth Traffic Management

Drie jaar geleden won Antea Group de Doe & Durf-competitie van NLingenieurs met het Smooth Traffic Management-concept. Om de verkeersveiligheid bij scholen te verbeteren, kan in het STM-systeem bijvoorbeeld ingesteld worden dat gebruikers een alertheidsmelding krijgen of zelfs geweerd worden van schoolzones rond openingstijden.

Verbetering algehele leefkwaliteit

Het idee is in 2016 gepitcht aan het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Voormalig minister Melanie Schultz van Haegen was zeer geïnteresseerd in het winnende idee. Samen met Hogeschool Inholland en de TU Delft is het concept verder uitgewerkt. Op dit moment maken we Smooth Traffic Management gereed voor toepassing in een eerste pilot. In het Smooth Traffic Management-concept is tevens meegenomen dat verkeer gestuurd kan worden ter verbetering van de algehele leefkwaliteit. 

Lees het artikel hier