Ga naar hoofdinhoud
Warmtenet pijpleidingen bij ondergaande zon
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Beheer kabels en leidingen

Heb je vragen?

Tonnie Lindeman
Stel een vraag
Arjen Wardenier
Stel een vraag

Pipeline Management - alles onder één dak

Met Antea Group Pipeline Management breng je een ervaren team van gekwalificeerde specialisten aan boord voor professioneel beheer van kabels en leidingen. Van coördinatie en begeleiding tot uitvoering: wij bieden alle expertises overzichtelijk onder één dak. Met een decennialange staat van dienst waarborgen wij de integriteit van ondergrondse infrastructuur op een veilige, zorgvuldige en verantwoorde wijze.

Grip op de ondergrondse infrastructuur

Als eigenaar van ondergrondse infrastructuur wil je in control blijven. Je wilt actueel inzicht hebben in wat er binnen jouw leidingareaal speelt. Welke KLIC-meldingen lopen er, op welke locaties vinden risicovolle werkzaamheden plaats, hoe wordt een lopende calamiteit afgehandeld? Dankzij innovatieve tools en dataoplossingen bieden we hier grip op. Via ons klantportaal heb je 24/7 inzicht. En waar nodig koppelen we verschillende systemen, zodat informatie actueel, uitwisselbaar en betrouwbaar blijft.

Kabels en leidingen en de energietransitie

Binnen de energietransitie speelt ondergrondse infrastructuur een belangrijke rol. Het energienetwerk wacht een enorme uitbreiding om aan de toenemende vraag naar elektriciteit te kunnen blijven voldoen. Daarnaast biedt de opkomst van ammoniak en waterstof als energiedrager kansen, maar hebben zij ook gevolgen voor bestaande kabels en leidingen. 

Naast het beheren van deze ondergrondse infrastructuur, adviseren we vanuit onze kennis en expertise in de vraagstukken die ontstaan door deze ontwikkelingen (ruimtelijke ordening, KB/AC, etc.). Bijvoorbeeld voor het treffen van maatregelen die noodzakelijk zijn vanwege beïnvloeding op bestaande assets door de uitbreiding van energienetwerken. 

Pipeline Management - alles onder één dak
Pipeline Management - alles onder één dak

Integrale benadering en kennisdeling

Bij het beheer van kabels en leidingen spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Vanuit onze brede expertise en integrale benadering, beantwoorden we uiteenlopende vragen. Zoals:

•    Hoe borg je de integriteit en de beschikbaarheid van de kabels en leidingen?
•    Op welke manier waarborg je zowel de veiligheid voor de omgeving als een veilige ligging van kabels en leidingen?
•    Hoe voorkom je graafschade en welke acties zijn daarvoor nodig?
•    Welke wet- en regelgeving is relevant voor kabels en leidingen en hoe voldoe je daaraan?
•    Wat is de exacte ligging van het netwerk?
•    WIBON, BAL (voorheen: Bevb) en NEN 3650: met welke wet- en regelgeving hebben we te maken?
•    Hoe is de gesteldheid van de leidingen en welke acties zijn nodig ter verbetering?
•    Hoe ga je om met calamiteiten?

Kabels en leidingen professioneel beheerd

Van controleren, inspecteren en documenteren tot het verzamelen en verwerken van technische data en geo-informatie: voor professioneel beheer van kabels en leidingen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij beheersen al deze aspecten door onze persoonlijke en toegewijde aanpak met behulp van de nieuwste technologie en innovaties. Hiermee borgen we optimaal de integriteit van de assets en zorgen we ervoor dat jij als opdrachtgever 24/7 in control bent.

Specialisten in beheer van kabels en leidingen

Met Antea Group haal je professionals aan boord aan wie je het beheer van ondergrondse infrastructuur volledig kunt toevertrouwen. Schakel ons in voor:

•    Deskundig advies en directievoering rondom ondergrondse infraprojecten inclusief advisering over reparaties van buisleidingen
•    Afhandeling en opvolging van KLIC-meldingen conform WIBON
•    Opstellen van VBS en PIMS, QRA’s, RI&E’s en REV conform BAL en NEN 3650 / NEN 3655
•    Incidentmanagement: afhandeling en opvolging van storingsmeldingen (24/7)
•    Afhandeling van calamiteiten (24/7)
•    Realtime inzicht in inspectiedata en kabel- en leidinginformatie met een online GIS-omgeving
•    Inzicht in de actualiteit van een vergunning kabels en leidingen
•    Preventieve inspecties en controles 
•    Kathodische bescherming 
•    Het (her)vestigen van het Zakelijk Recht

Daarnaast werken we indien nodig nauw samen met onze collega’s met kennis en expertise op het gebied van bodem, ecologie, cultuurtechniek en ruimtelijke ordening, maar ook specialisten op het gebied van assetmanagement en vergunningen.

Onze referenties

Ons gespecialiseerde team van ervaren professionals verzorgt het beheer van kabels en leidingen voor diverse leidingeigenaren en exploitanten. Onder andere Zeeland Refinery en Rotterdam-Rijn Pijpleiding (RRP) maken gebruik van onze dienstverlening. We bieden hierbij maatwerkpakketten aan op basis van een resultaatsverplichting. 

  • Sinds 2010 verzorgt Antea Group Pipeline Management het volledige beheer van alle leidingen van de in Vlissingen gevestigde raffinaderij. Namens Zeeland Refinery deelt Marcel Schuil zijn ervaringen met Antea Group.
  • Antea Group verzorgt al sinds 2012 de calamiteitenopvolging voor RRP. Hoe dat managing director Dick Hosman bevalt? Lees het hier.

Meer weten?

Ik vertel je er graag meer over!

Tonnie Lindeman
Stel een vraag
Arjen Wardenier
Stel een vraag