Antea Group ondersteunt telecom startup Hiber bij het plaatsen van een grondstation op het dak van het bedrijf in Delft. Het station bestaat uit een tweetal antennes die in verbinding staan met de eerste twee satellieten van Hiber, de HiberOne en HiberTwo. De lancering van de HiberTwo wordt uitgevoerd middels de Falcon 9 van SpaceX die in november wordt gelanceerd. De lancering van de HiberTwo staat een week later gepland en zal door ISRO middels de PSLV worden uitgevoerd.

IOT-Connectiviteit betaalbaar maken

De HiberOne en HiberTwo worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van kleine datapakketten naar diverse grondstations over de hele wereld. Dit netwerk, genaamd Hiberband, the Low Power Global Area Network (LPGAN), zal het wereldwijd mogelijk maken sensoren eenvoudig en met een laag energieverbruik met het internet te verbinden. Hiber is hiermee de eerste die het mogelijk maakt dat iedereen, waar dan ook ter wereld, gebruik kan maken van betaalbare en simpele IoT-connectiviteit. Deze kleine datapakketten zijn zeer geschikt voor het versturen van informatie over bijvoorbeeld luchtvochtigheid en temperatuur. Hiermee kunnen deze vervolgens gebruikt worden voor onderzoeken en smart agriculture.

Antennes plaatsen

 Bart van den Brink en Mats Wentholt van Antea Group hebben de technische uitwerking, vergunningsaanvragen, uitvoeringsbegeleiding en installatietechnische zaken verzorgd. Doordat de lanceerdatum van de satelliet vaststond, moest de constructie van de antennes al snel geplaatst worden. Dit tijdsdoel zorgde bij Antea Group en Hiber voor een enthousiaste samenwerking om de antennes op tijd te kunnen plaatsen. 

 

Succesvolle samenwerking

De projectleiding vanuit Hiber was in handen van Hub Urlings en Tom Schreuder. Tevreden blikt Hub Urlings terug op de samenwerking met Antea Group: “Antea Group heeft het gehele traject voor het plaatsen van het grondstation verzorgd. Van het onderzoek naar het gebouw, om te kijken of dit stevig genoeg was om grote antennes op te plaatsen, de aanvraag voor een vergunning bij de gemeente tot aan de plaatsing van de staalconstructie waarop de antennes geplaatst konden worden. Het gehele project verliep vlekkeloos, zonder noemenswaardige problemen en alles op een professionele en prettige wijze. Inmiddels staan de antennes en we zijn blij met het resultaat."