Op 21 juni 2024 fietsen medewerkers van Antea Group 375 kilometer door Nederland. Met deze fietstocht wil de organisatie Cycling 4 Climate aandacht vragen voor de stijging van de zeespiegel en de gevolgen daarvan. Antea Group is een van de sponsoren van deze fietstocht. Er zullen maar liefst 25 collega’s meefietsen, waarvan 18 de gehele tocht volbrengen en 7 collega’s 125 tot 250 kilometer fietsen. Nieuw dit jaar is dat er ook een klimaat marathon wordt georganiseerd. Antea Group doet daar aan mee met 6 collega's.

De route

De route die wordt gefietst en gelopen, volgt de kustlijn die op Normaal Amsterdams Peil (NAP) ligt. Deze lijn loopt globaal van Goes naar Groningen. De kustlijn wordt gebruikt als metafoor om duidelijk te maken dat klimaatverandering daadwerkelijk impact kan hebben en iedereen in Nederland zou kunnen raken. Als land waarvan een kwart van het oppervlak onder de zeespiegel (NAP) ligt, zijn we gevoelig voor overstromingen.

De stijging van de zeespiegel

De stijging van de zeespiegel is een urgent probleem. De gevolgen daarvan voor onder meer de hele Randstad en zo’n 9 miljoen Nederlanders zijn enorm. In de vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 20 centimeter, en deze eeuw dreigt daar nog eens tot 80 centimeter bij te komen. Dit moeten we koste wat kost voorkomen. De Climate Classic sluit perfect aan bij het belangrijke maatschappelijke thema duurzaamheid en de duurzaamheidsdoelstellingen van Antea Group. Lees hier meer over Antea Group en duurzaamheid.

Waarom doet Antea Group mee?

We geloven in duurzame en innovatieve dienstverlening en een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Als onderdeel van een wereldwijde groep leidende bedrijven die ambitieuze klimaatdoelen nastreven (het Science-Based Targets-initiatief), steunen we de Climate Classic van harte, zowel als sponsor als door deel te nemen. Je kunt onze collega’s aanmoedigen langs de lijn en de updates volgen op onze social media kanalen.