Zeventig jaar word je niet zomaar. Zeventig, dat is een mensenleven lang. Genoeg voor ontelbare verhalen. Over alle mensen die hier nu werken, over hen die hier hebben gewerkt. Over dromen die zijn gekoesterd en waargemaakt. Maar net zo goed over de leermomenten. Samen maken ze ons tot wie wij vandaag zijn en morgen willen worden. 

Dit jaar hebben we meerdere mini-docu's gemaakt vanwege ons 70-jarig jubileum. We ronden de reeks video's waarin we Omkijken en Vooruitzien bijna af. Dit keer reisden we met onze collega's Wouter Ytsma, Laura Klerkx en Susanne Samuel naar het hoge Noorden, om precies te zijn naar de stad Groningen. Hier wordt gegraven in de geschiedenis met de technologie van morgen. 

Onder de straten van Nederland...

... bevindt zich een omvangrijk netwerk van kabels en leidingen. Sinds de vorige eeuw worden die in de grond gelegd voor het transport van gas, water, elektriciteit en meer diensten naar woningen en andere gebouwen. Ons energienet behoort tot het meest betrouwbare van de wereld. Om de dienstverlening betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig te houden, worden regelmatig oudere delen van de ondergrondse infrastructuur vernieuwd zoals in en rondom de stad Groningen. Enexis heeft bij het graafwerk archeologen van Antea Group betrokken. Zij brengen het verleden van de stad in kaart en stellen relevante vondsten veilig.