Hoe voorkom je ruis in je projectorganisatie? En hoe volwassen is je projectbeheersing? Hoe leg je het fundament voor een integrale blik en goed risicomanagement? Hoe maak je de PDCA compleet en leg je de vinger op de zere plek?

Wij geven je graag antwoord op deze vragen tijdens het webinar “Ruis in projectorganisaties van gemeenten en provincies”. Ook vertellen we je meer over het volwassenheidsmodel projectbeheersing. De antwoorden op deze vragen en het volwassenheidsmodel projectbeheersing krijg je tijdens het webinar “Ruis in projectorganisaties van gemeenten en provincies”, op donderdag 24 juni van 12.30 – 13.30 uur. Dit webinar wordt georganiseerd door NARIS, Vanberkel Professionals en Antea Group.

Sprekers tijdens het webinar:

 • Bas Offinga – de basis op orde
  Wat is de basis op orde eigenlijk en wat merk je als dat niet het geval is? Aan de hand van enkele aansprekende praktijkvoorbeelden wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om projectbeheersing in projecten op orde te hebben.
 • Wouter van Welzenis - 5 fouten projectbeheersing
  Waarom, kennis, ervaring, gewoonten, vermeende exclusiviteit en tijdigheid op gespannen voet kunnen staan met adequate projectbeheersing.
 • Ismael El Barzouhi - financiële waarschuwingssignalen
  Het is evident om het financiële reilen en zeilen van een project(organisatie) goed te monitoren. Door het monitoren kunnen financiële risico’s (bijv. budgetoverschrijdingen, etc.) tijdig worden gesignaleerd. In feite begint het financieel monitoren al aan het begin (voorcalculaties) van het project, dus al bij de opzet van de business case.
 • Robert ’t Hart - risk appetite
  Risk appetite bepaalt in welke mate de projectorganisatie bereid is risico’s te nemen in het behalen van de doelstellingen. Per doelstelling wordt bepaald waarom en in welke mate risico’s genomen dienen te worden. Maar ook waarom men vooral geen risico’s moet nemen. Vanuit de financiële wereld moet men zelfs een risk appetite statement afgeven. Door vooraf helderheid te geven over je risk appetite per doelstelling geeft dat vervolgens meer richting voor de hele projectorganisatie.

Aanmelden?

Programma webinar

 • 12.30      Welkom & kick-off door Wouter van Welzenis - Antea Group
 • 12.35      De basis op orde door Bas Offringa - Via Diagonalis
 • 12.45      Vijf veel voorkomende fouten in de projectbeheersing door Wouter van Welzenis
 • 12.55      Financiële waarschuwingssignalen door Ismael El Barzouhi - Vanberkel Professionals
 • 13.05      Risk appetite door Robert ‘t Hart - Naris
 • 13.15      Toelichting volwassenheidsmodel projectbeheersing door Wouter van Welzenis en Robert ’t Hart
 • 13.25      Afsluiting door Wouter van Welzenis

Georganiseerd door Naris, Antea Group en Van Berkel Professionals.