De week van 17-21 april 2023 staat in het teken van sociale veiligheid in de bouw, infra en installatiesector. ‘Hee, ben jij oké’ is een initiatief van ingenieurs- en adviesbureaus, opdrachtgevers, kennisinstellingen en aannemers waarin we samenwerken aan het bevorderen van diversiteit, inclusie en sociale veiligheid. Met het initiatief werken we samen aan oplossingen voor actuele maatschappelijke uitdagingen in de sector. 

Hee, ben jij oké?

Wij geloven dat voor iedereen in onze sector een plek is. In onze sector mag en kan je jezelf uitspreken, de gevestigde orde uitdagen, vragen stellen, zorgen uiten en fouten toegeven. Hierbij is het doel om altijd te kunnen vertrouwen op een positieve reactie of waardering. Het is van groot belang dat wij naar elkaar omkijken, begrip naar elkaar tonen en elkaar in onze waarde laten. Wij willen in ieder geval naar een mentaliteit waar ‘Hee, ben jij oké?’ de reactie is wanneer er iets voorvalt.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Door samen op te trekken kan je brede aandacht voor sociale veiligheid en een gezamenlijke verantwoordelijkheid creëren. Een sociaal veilige werkomgeving vraagt om goed werkgever- en werknemerschap. Werkgever en werknemer zijn zich bewust van hun gezamenlijke verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan een sociaal veilige werkomgeving. Het vraagt kennis en skills in weerbaarheid van medewerkers en ethisch leiderschap bij leidinggevenden. Diversiteit en inclusiviteit leiden tot meer creativiteit en een verhoogd probleemoplossend vermogen. Sociale veiligheid zorgt ervoor dat je je prettig voelt, je je mening durft te geven en je je betrokken voelt bij Antea Group.

Ga in gesprek

We moedigen onze medewerkers aan om ook zélf in gesprek te gaan. Dit doen we met diverse activiteiten. Zoals e-learnings, inloopsessies met onze vertrouwenspersonen, praatkaarten en lunchbijeenkomsten met het thema sociale veiligheid.