Op dinsdag 14 januari werden we genomineerd voor 2 prestigieuze prijzen. Erik Duisterwinkel is één van de drie kanshebbers van de Prins Friso Ingenieursprijs. Nog nooit eerder behaalde één van onze medewerkers zo’n hoge normering. Ook Antea Group ingenieur Erik Deuring deed mee met de ingenieursprijs, helaas viel hij met een vierde plaats net buiten de top 3.

De tweede nominatie is voor De Vernufteling, hiervoor is het project Smart Bridge genomineerd. We behoren tot de 5 kanshebbers van de juryprijs. De Vernufteling heeft daarnaast ook een publieksprijs, waarvoor gestemd kan worden.

Wat is de Prins Friso Ingenieursprijs?

Met de Prins Friso Ingenieursprijs wil KIVI excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. De prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Op 4 maart wordt de winnaar bekend gemaakt op de Dag van de Ingenieur, in de Oude Bibliotheek Academy in Delft. De prijs is voor een ingenieur die zich onderscheidt op het gebied van innovatie, ondernemerschap, persoonlijkheid en maatschappelijke impact. Erik Duisterwinkel werd in september al Professional van de Maand.

Wat is de vernufteling?

De Vernufteling wordt jaarlijks uitgereikt door Koninklijke NLingenieurs aan het advies- of ingenieursbureau met het meest vindingrijke project. Zij willen hiermee ruchtbaarheid geven aan het werk van advies- en ingenieursbureaus. Deelnemers maken kans op zowel een juryprijs als een publieksprijs. De prijzen worden uitgereikt op 30 januari 2020.

Foto: Stephensonviaduct, de Smart Bridge. Bron: Gemeente Leeuwarden