Ga naar hoofdinhoud
Groene ontwerpwedstrijd 'Van een Lei'en dakje'
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Groene ontwerpwedstrijd Leiden 'Van een Lei'en dakje'

Maak jij de daken van Leiden duurzaam en toekomstbestendig?

Om Leiden een leefbare stad te houden, moet er ingespeeld worden op het klimaat en op de toekomst. Er zijn al vele mooie initiatieven genomen in de gemeente Leiden. Met deze ontwerpwedstrijd hopen wij hier een extra boost aan te geven. Dus help jij mee om de daken van Leiden in te zetten voor een duurzame en een toekomstbestendige stad? We dagen je uit om een concept en een ontwerp te maken voor een dak van een woning of een bedrijfspand in Leiden. 

Doe mee en win mooie prijzen!

Maak kans op € 4000,-

Als je als bewoner de publieksprijs wint, ontvang je een geldbedrag van € 250,-. Voor het winnende ontwerp van de vakjury stelt Antea Group 1 dag deskundige ondersteuning beschikbaar en een tegemoetkoming in de materiaalkosten van maximaal* € 4.000,- incl. btw.

*In het het reglement lees je meer over de precieze prijzen en voorwaarden.

Lever je ontwerp uiterlijk op vrijdag 17 mei voor 12.00 uur in

Stuur jouw 'Van een Lei'en dakje' ontwerp in!

Je kunt jouw ontwerp als een PDF inleveren, zorg ook voor tekstuele onderbouwing. Bekijk de indieningsvereisten onderaan deze pagina voor de precieze details. 

Waarom deze Groene Daken ontwerpwedstrijd?

Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group organiseert samen met de gemeente Leiden een Groene Daken ontwerpwedstrijd, met de titel ‘Van een Lei’en dakje’, voor alle inwoners, studenten en ondernemers van de gemeente Leiden. Antea Group heeft hiertoe belangeloos het initiatief genomen vanuit interesse en beroepsbelangstelling. Met deze wedstrijd geeft de gemeente Leiden samen met Antea Group concrete invulling aan de doelstellingen van de stad om een fijne, groene en gezonde plek te zijn om te wonen.  

In de wereld van stadsontwikkeling en duurzaamheid wordt de ‘vijfde gevel’ vaak over het hoofd gezien. Terwijl we onze steden moderniseren en vergroenen, focussen we met name op de horizontale uitbreiding van groene ruimtes, maar wat als we naar boven kijken en ontdekken wat de ‘vijfde gevel’ voor ons in petto heeft? 

Wat houdt deze ontwerpwedstrijd in?

Met deze groene ontwerpwedstrijd dagen we twee doelgroepen uit om met creatieve ideeën en oplossingen te komen: inwoners en bedrijven. Deze wedstrijd is niet alleen een uitnodiging voor ontwerpers en architecten, maar ook voor elke individuele inwoner, student en elk bedrijf in Leiden om hun ideeën, creativiteit en visie voor de vijfde gevel te delen.

Wie beoordeelt de ingezonden ontwerpen?

Vanuit alle inzendingen worden door een vakjury per categorie 3 finalisten samengesteld. Het publiek kan in de week voor de finaledag stemmen op het voor hun favoriete ontwerp. Op de finaledag op maandag 3 juni pitchen de finalisten in 5 minuten hun ontwerp waarna de winnaars van de Publieksprijzen en Juryprijzen bekend worden gemaakt. 

Belangrijke data

8 april 2024  Inspiratieavond op het stadhuis van Leiden
17 mei 2024 Uiterste inleverdatum ontwerpen - lever het in voor 12.00 uur
27 mei 2024 Bekendmaking finalisten & start stemmen voor Publieksprijs
2 juni 2024 Laatste dag stemmen voor Publieksprijs
3 juni 2024 Finaledag; bekendmaking winnaar Publieksprijs en winnaar Juryprijs
Groene ontwerpwedstrijd 'Van een Lei'en dakje'

Op de hoogte blijven?

Ontvang aanvullende tips en informatie over de groene ontwerpwedstrijd 'Van een Lei'en dakje' als eerste in je mailbox!

Ja, ik wil op de hoogte blijven.

Voorwaarden en criteria

Vragen over de ontwerpwedstrijd 'Van een Lei'en dakje'?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie