Wij zijn enorm trots op onze ingenieurs! Zij zijn trots op hun projecten. Op deze Dag van de Ingenieur presenteren 5 van onze top-ingenieurs een project waar ze ontzettend trots op zijn. En waarom dit project één voor in de vitrinekast is. Sjors Hoekstra vertelt over het Dak van Drenthe in Wijster: een ophoging van de vuilstortplaats die straks voor recreatieve doeleinden wordt gebruikt.

Hoe is het om ingenieur te zijn?

“Het is als projectingenieur leuk en uitdagend om met verschillende milieu- en civieltechnische projecten bezig te zijn. De verschillende aspecten, de uitdagingen en te bedenken technische oplossingen in projecten vind ik zeer afwisselend en leuk.” 

Aan welk project werk je nu?

“Bij het project “Dak van Drenthe” wordt in 2 jaar tijd 2,5 miljoen ton AEC-bodemas aangebracht bovenop de bestaande stort (30 m hoog) van Attero Wijster. Na het aanbrengen wordt de AEC-bodemas afgedekt en wordt het terrein ingericht met recreatieve voorzieningen.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Ik werk nu 20 jaar bij Antea Group. Het moet dus wel leuk zijn, anders was ik niet zo lang blijven hangen. Ik doe altijd leuk en afwisselend werk en krijg de mogelijkheid om mij gedurende mijn carrière verder te ontwikkelen.”

Waarom zouden volgens jou jongeren een ingenieursstudie moeten gaan doen?

“In mijn vakgebied is er veel afwisseling binnen de milieutechnische en civieltechnische projecten. Ik ben bezig met interessante projecten en er is genoeg uitdaging. De afwisseling en uitdaging moeten jongeren zeker aanspreken om een ingenieursstudie te volgen.”

Ook net als Sjors werken in de civiele techniek?