Op 4 maart werd tijdens de Dag van de Ingenieur de Prins Friso Ingenieursprijs uitgereikt aan de winnaar Bas Reedijk van BAM Infraconsult. De prijs van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) werd overhandigd in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. Onze collega Erik Duisterwinkel bereikte een mooie finaleplaats. Ondanks dat hij niet heeft gewonnen, een kroon op zijn werk!

Derde finalist

De derde finalist was Erik Duisterwinkel, werkzaam als innovator, data scientist en sensorexpert bij Antea Group. Tijdens zijn promotie aan de TU Eindhoven werkte hij aan sensorballen die op een non-invasieve manier waterleidingen van binnenuit kunnen inspecteren voor eventueel onderhoud. 'Alles is te meten, maar ik wil mijn achtergrond en kennis graag gebruiken om daadwerkelijk maatschappelijke problemen op te lossen', zegt Duisterwinkel. Hij verdiept zich daarom graag in de echte hoofdpijndossiers zoals de aardbevingen in Groningen.

Zesde editie

De Prins Friso Ingenieursprijs werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Hiervoor komen ingenieurs in aanmerking die zich met hun werk onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact.