Wij zijn enorm trots op onze ingenieurs! Zij zijn trots op hun projecten. Op deze Dag van de Ingenieur presenteren 5 van onze top-ingenieurs een project waar ze ontzettend trots op zijn. En waarom dit project één voor in de vitrinekast is. Sander Krook vertelt over de beoordeling van de constructieve veiligheid van 33 bruggen voor Waterschap Noorderzijlvest.

Sander Krook, projectleider civieltechnische kunstwerken 

Als ingenieur ben je constant met vernieuwende en innoverende projecten bezig. Elk project is daarom weer uitdagend en leerzaam om te doen. Wij zijn momenteel bezig met het inspecteren en constructief analyseren van 33 bruggen voor het Waterschap Noorderzijlvest. Het uitdagende hieraan is dat je niet maanden aan één grote brug werkt, maar aan 33 bruggen tegelijk. Alle kennis die ik in mijn carrière tot nu heb vergaard komt hierin samen. Het gaat om zowel stalen, houten en betonnen bruggen als vaste en beweegbare bruggen.

Ook qua type werkzaamheden heeft dit project enorm veel variatie. We zijn begonnen met een archiefstudie naar de bruggen. Daarna zijn we buiten de bruggen gaan inspecteren en hebben we diverse materiaalonderzoeken gedaan en monsters naar het laboratorium opgestuurd voor beproefing. Momenteel zijn we druk bezig om al deze gegevens te verwerken in onze constructieve herberekeningen. Kortom; veel kennis en variatie in een korte periode.

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Antea Group is een groot bedrijf waardoor er veel slimme en ervaren mensen om je heen zitten. Ik merk dat dit mijn eigen ontwikkeling enorm bevordert. Als ik iets nog niet weet, is er altijd wel iemand in de buurt die het antwoord en de kennis klaar heeft staan.

Daarnaast werk je bij Antea Group aan een goede mix van grote en kleine projecten. Van het kleine parkbruggetje op de hoek van de straat tot die enorme schutsluis of ophaalbrug aan de doorgaande weg. Ook krijg je bij Antea Group echt de ruimte om je te ontwikkelen in die richting die je zelf leuk vindt en waar je talenten liggen.”

Waarom zouden volgens jou jongeren een ingenieursstudie moeten gaan doen?

“Als ingenieur ben je constant bezig met jezelf en je eigen kennis door te ontwikkelen. Daarnaast werk je aan variërende en uitdagende projecten. Ook heeft je werk als ingenieur vaak een grote maatschappelijke impact. Als ik aan het ontwerp van een brug heb meegewerkt, geeft het mij een enorm gevoel van voldoening wanneer ik enkele maanden later het fysieke resultaat zie.”

Ook werken in de civiele techniek?