Ga naar hoofdinhoud
Installatietechnisch advies
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Installatietechnisch advies

Vanuit vraagtstuk, ambitie en budget loodsen we jou naar de beste oplossing

Energie, water, ventilatie, beveiliging, verlichting. Er gaat ontzettend veel techniek in een gebouw. Dit wil je goed regelen, dit wil je slim regelen. Wat heb je nú nodig en wat is handig voor later? Onze adviseurs werken verschillende scenario’s uit, zetten plussen en minnen op een rij. Zo kies je voor een passend concept en doe je altijd een verantwoorde investering.

Installatietechniek: Van technische knowhow naar verbinding

Scholen, kantoren, distributiecentra, industriële sites en zelfs ijsstadions. Onze installatie-experts zijn op hun best als een opdracht complex wordt. Vanuit jouw vraagstuk, ambitie en budget loodsen we jou naar de beste oplossing. Dit doen we voor nieuwbouw én renovatie. We kijken niet alleen naar de technische kant van het verhaal, maar regelen ook de rest. Denk aan subsidies, afstemming met netbeheerders, veiligheidsregio’s en bevoegd gezag.

Van initiatief naar uitvoeringsontwerp

Goed om te weten dat wij een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau zijn. Jouw vraag, jouw ambitie is altijd het uitgangspunt. Wij zoeken daarbij de best passende oplossing; ongeacht techniek en leverancier. Dit resulteert in onafhankelijk advies voor al je technische installaties: water, data, energie, verlichting. En we zorgen ervoor dat dit raamwerk naar uitvoeringsplan én realisatie wordt gebracht. Dit organiseren we geheel in eigen huis.

Installatietechnisch advies in elke fase

Onze adviseurs zijn in allerlei rollen inzetbaar. Voor het uitwerken van een PvE, een voorlopig of definitief ontwerp. Als adviseur in bouwteamverband of als toetsend adviseur. Het liefst werken al we vanaf een vroeg stadium samen, zodat we een installatietechnisch concept van A tot Z kunnen uitwerken en begeleiden. Dit resulteert in betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter ontwerpproces.

Energie besparen

We willen van het gas af. We willen ons woningareaal verduurzamen. We willen een energieneutraal gebouw…. Of dit nu gasloos of bijna energieneutraal is: installaties spelen altijd een rol in je verduurzamingsopgave. Maar kies je dan voor warmtepompen, zonnepanelen of een Warmte Koude Opslag? En moet je alvast rekening houden met de komst van waterstof als alternatief voor gas? Onze adviseurs adviseren over hoe je slim investeert voor nu en later.

Binnenklimaat verbeteren - meten is weten!

Te warm, te koud, te tochtig…? Je wilt dat een gebouw optimaal presteert. Dat elke gebruiker zich er prettig voelt. Met Haeppey bieden we beheerders een manier om inzicht te krijgen in de prestaties van gebouwen. Met sensoren brengen we zaken als temperatuur, C02-waarde, luchtvochtigheid en licht in kaart. Door deze data te combineren met inzichten over het optimale binnenklimaat, adviseren we hoe het binnenklimaat van een gebouw verbetert.

Kies voor integraal advies

Installatietechniek is slechts één onderdeel van bouw- en renovatieplannen. Installaties hangen nauw samen met constructie, bouwtechniek, bouwfysica, (brand- en bliksem)veiligheid en assetmanagement. De kracht van Antea Group is dat we al die kennis in huis hebben. In al onze adviezen en ontwerpen zorgen we ervoor dat alle aspecten logisch samenvallen.

Innovatief bouwen

Goed om te weten dat je met Antea Group kiest voor een partner die continu verbetert. We zetten nieuwe technologie in om tot goede integrale ontwerpen te komen, raakvlakken te managen, de samenwerking te verbeteren en de voortgang te bewaken. Denk bijvoorbeeld aan het 3D-inmeten van gebouwen, integraal BIM-ontwerp, drone-inspecties of de bouw van digital twins. 

Meer weten over ons installatietechnisch advies? Of nu een offerte opvragen?

Bel of mail gerust naar onze adviseurs.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie