Ga naar hoofdinhoud
Constructieadvies
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Constructieadvies

Heb je vragen?

Constructieadvies

De constructie is een onmisbare schakel binnen elk gebouw. Een ruggengraat die zorgt voor draagkracht. Maar net zo goed de basis voor energiebesparing, veiligheid en comfort. Een doordacht constructief ontwerp vraagt daarom om constructeurs die vanuit elk perspectief kunnen meedenken, meekijken en ontwerpen.

Technische kennis

Die constructeurs vind je bij Antea Group. Of je nu een kantorencomplex, ijsstadion, distributiecentrum of school ontwikkelt: onze specialisten brengen alle technische kennis aan bod om constructies te ontwerpen en te berekenen. Maar ze beschikken ook over de skills om samen te werken met andere specialisten. Zodat een constructief ontwerp altijd logisch samenvalt met energiebesparing, veiligheid en comfort.

Constructeurs in een vroege fase

Onze constructeurs zijn op hun best wanneer je ze in een vroeg stadium bij een bouw- of renovatietraject betrekt. Juist door te denken en te werken vanuit raakvlakken zorgen we voor betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter ontwerpproces. Zo geven we antwoord op vragen als:

  • Hoe draagt de constructie bij aan een energieneutraal gebouw?

  • Welke materialen passen het best bij de ambities en de eisen die er liggen?

  • Hoe draagt de constructie bij aan brandveiligheid of akoestisch comfort?

  • Hoe waarborg je constructieve veiligheid van het casco niet alleen nu, maar ook bij mogelijke uitbreidingen?

Je ziet ons overigens niet alleen aan de ontwerptafel: ook tijdens aanbesteding en uitvoering blijven we kritisch met je meekijken en meedenken. Bijvoorbeeld om het werk van de aannemer te toetsen of om advies te geven over meerwerk. Altijd onafhankelijk en met de instelling om samen voor het beste resultaat te gaan.

Constructieadvies bestaande bouw

Een bestaand gebouw renoveren of transformeren? Schakel ons dan in om de constructieve veiligheid te onderzoeken en vervolgens een advies op te stellen. We onderzoeken de mogelijkheden van het bestaande casco en de haalbaarheid van plannen. Ook hierbij leggen we altijd de verbinding met duurzaamheid, bouwfysica en installatietechniek.

Energie besparen

Onze constructeurs denken al in de ontwerpfase mee over hoe je met de constructie invulling geeft aan energiebesparing en circulair bouwen. Of wat de meest optimale constructie en materiaalgebruik zijn met betrekking de eisen binnen BREAAM en BENG. Ook onderzoeken we welke impact energiemaatregelen hebben op de constructie. Denk aan de aanleg van zonnepanelen, Warmte Koude opslag of warmtepomp.

Innovatief werken

Goed om te weten dat we innovatieve technieken gebruiken om ontwerpen te optimaliseren en raakvlakken te managen. Bijvoorbeeld door gebouwen in 3D in te meten en deze dankzij Point Cloud te verwerken tot 3D-modellen. Van constructie tot installaties: hiermee heb je een gebouw tot op de millimeter in beeld en kun je tot op de details inzoomen. Dé basis om tot integrale bouwadviezen en een sterk constructief ontwerp te komen.

Constructief advies in elke bouwfase nodig?

Neem contact op met onze ingenieurs.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie