Ga naar hoofdinhoud
Bouwkundig advies
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Bouwkundig advies

Bouwkundig advies

Het is aan de bouwkundig specialist om een architectonisch ontwerp tot werkelijkheid te brengen. Dit vergt veel technische kennis en inzicht in een bouwproject. Bij Antea Group vind je objectieve bouwkundige adviseurs die je in het hele bouwtraject adviseren. Die je stap voor stap naar het resultaat loodsen dat jij voor ogen hebt.

Niets zo grillig als een ontwerptraject. Zeker als nieuwbouw- of renovatieplannen complex worden. Dan heb je tientallen specialisten nodig die werken vanuit hun eigen vakgebied. En wat te denken van stuur-, gebruikers- en klankbordgroepen die kritisch meekijken? Raakvlakken, aanvullende wensen en eisen: een kleine ontwerpwijziging kan bouwkundig grote gevolgen hebben. Dan is het de kunst om met passende oplossingen een plan toch op koers te houden. 

Bouwkunde: de partner die staat voor jouw belang

Wat ons bijzonder maakt? We staan je bij in élke fase waar bouwkundige expertise wordt gevraagd. Bij ontwerpsessies met gebruikers, in overleg met de architect en natuurlijk óp de bouwplaats. We zorgen ervoor dat je op elk onderdeel de juiste kennis en specialisten achter de hand hebt. Onafhankelijk en altijd met de instelling om samen voor het beste resultaat te gaan. Zo houd je grip op plannen, ontwerp en uitvoering. Onze specialisten dragen bij aan:

  1. Haalbaarheidsonderzoek;

  2. Bouwkundig ontwerp (PvE, Bouwbesluit);

  3. Engineering (VO, DO, UO, bouwkostenadvies);

  4. Aanbesteding (Bouwteam, UAV-gc, bestekken);

  5. Uitvoering (Directievoering en toezicht).

Eén aanspreekpunt voor het hele bouwproces. Zo houd je grip op plannen, ontwerp en uitvoering.

Integraal bouwkundig advies

Met onze bouwkundige specialisten breng je alle technische kennis aan boord om tot een passende bouwkundig ontwerp te komen. We hebben ook de know how in huis als het gaat om constructie, installatie en energie besparen. Door in een vroeg stadium met elkaar mee te denken en te werken vanuit raakvlakken, laten we al die onderdelen logisch samenvallen. Dit resulteert in betere oplossingen, minder faalkosten en een efficiënter ontwerpproces.

Energie besparen?

Onze adviseurs denken al in de ontwerpfase mee over hoe je met bouwkundige maatregelen invulling geeft aan energiebesparing. Van compartimentering, ruimte- tot materiaalgebruik: we geven handen en voeten aan BREAAM en BENG. Maar we onderzoeken net zo goed de impact van verduurzaming op een bestaand gebouw.

Innovatief werken

Waar mogelijk gebruiken we innovatieve technieken om ontwerpen te optimaliseren en raakvlakken te managen. Denk aan het 3D-inmeten van gebouwen en deze dankzij Point Cloud te verwerken tot 3D-modellen. Van constructie tot installaties: hiermee heb je een gebouw tot op de millimeter in beeld en kun je tot op de kleinste details inzoomen. De ideale basis om in samenhang tot een sterk constructief ontwerp te komen.

Op zoek naar een onafhankelijk bouwkundig specialist voor élke fase van jouw bouwproject?

Neem contact op met onze ingenieurs.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie