Ga naar hoofdinhoud
Duurzaamheid in gebouwen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Duurzaamheid in gebouwen

Wettelijke verplichtingen; interne ambities; allerlei technische scenario’s. De weg naar een duurzaam gebouw is er één die vele routes, afwegingen en verplichtingen kent. Een ervaren gids is dan goud waard. Iemand die met je meedenkt en vervolgens regelt wat er geregeld moet worden. Zo houd je grip op de zaak en verduurzaam je verantwoord.

Van initiatief tot realisatie

Scholen, kantoren, distributiecentra, industriële sites en zelfs ijsstadions. Onze duurzaamheids-experts hebben de afgelopen jaren tientallen gebouwen succesvol verduurzaamd. Onze kracht? Vanuit jouw vraagstuk, ambitie en budget loodsen we je naar de beste oplossing. Dit doen we voor nieuwbouw én renovatie. We kijken niet alleen naar de technische kant van het verhaal, maar regelen ook de rest. Denk aan subsidies, de afstemming met netbeheerder of de zorg voor een goed bestek.

Voor welke duurzaamheidsambitie ga je?

Wordt het ‘nul-op-de-meter’? Ga je voor energie- óf klimaatneutraal? Of ga je voor ‘Gasloos’. Wat betekent BENG voor jouw situatie en wat levert BREEAM op? Voordat je investeert in verduurzaming, moet je weten waar je naar toe wilt. Dan is het goed om een beeld te hebben bij regelgeving en verduurzamings-scenario’s. Graag beginnen we met jou bij het begin. In werksessies zetten we ‘need to haves’ en ‘nice to haves’ op een rij; we zorgen ervoor dat iedereen dezelfde taal spreekt en dat je samen een weloverwogen koers uitzet.

Onafhankelijk duurzaamheidsadvies

Goed om te weten dat wij een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau zijn. Jouw vraag, jouw duurzaamheidsambitie vormen ons uitgangspunt. Wij zoeken daarbij de best passende oplossing; ongeacht techniek, ontwerp of leverancier. Dit resulteert in onafhankelijk duurzaamheidsadvies: voor één object of voor een hele vastgoedportefeuille. Vervolgens zorgen we ervoor dat dit raamwerk naar uitvoeringsplan én realisatie wordt gebracht.

Verduurzamen: Kies voor integraal bouwadvies

Verduurzaming van gebouwen haal je niet alleen uit installaties. Ook constructie, bouwtechniek, bouwmaterialen en beheer en onderhoud hangen er nauw mee samen. De kracht van Antea Group is dat we al die kennis in huis hebben. In onze adviezen en ontwerpen zorgen we ervoor dat die aspecten logisch samenvallen. Juist door naar het volledige plaatje te bekijken zorgen we voor betere oplossingen en intelligente investeringen.

Energieonderzoeken verplicht voor uw organisatie?

Informatieplicht, Energie-Audit (EED), energielabel C

Vanuit het Rijk en de Europese overheid wordt er steeds meer druk gelegd op verduurzaming. Zo moet je als ondernemer of beheerder voldoen aan de Energiebesparingsplicht, de Informatieplicht of de Energie-Audit (EED). En alle kantoorgebouwen moeten vanaf 2023 aan het energielabel C voldoen. Antea Group maakt je wegwijs in wet- en regelgeving. We stellen voor jouw situatie een plan op om daar te komen waar je straks moét zijn.

Antea Group is gecertificeerd om energielabels voor bestaande utiliteitsbouw te mogen opstellen en afmelden. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over onze certificering voor utitliteitsbouw.

Bekijk onze certificering utiliteitsbouw

Energie besparen en je gebouw verduurzamen?

Contact één van onze duurzaamheidsexperts.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie